Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

Λικέρ ακτινίδιο


Το ακτινίδιο, είναι από τα φρούτα που, ή μας αρέσουν πολύ, ή δεν μας αρέσουν καθόλου.

Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για το λικέρ που φτιάχνουμε με τα ακτινίδια.


Γίνεται γρήγορα, σε δέκα μέρες το πολύ είναι έτοιμο, και δεν χρειάζεται μεγάλη φασαρία.

Υλικά

• 1 κιλό (9 - 10) ακτινίδια ώριμα
• 700 ml. τσίπουρο (χωρίς γλυκάνισο) ή βότκα
• 250 ml. νερό
• 500 γραμ. ζάχαρη καστανή ή λευκή
• 2 ξύλλα κανέλλας
• 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Βράζουμε το νερό και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Καθαρίζουμε πλένουμε και κόβουμε τα ακτινίδια σε κομάτια.
 

 Βάζουμε στο μπλέντερ ή στο μούλτι τα ακτινίδια μαζί με την ζάχαρη, (με καστανή ζάχαρη γίνεται πιο έντονο πράσινο απ' ότι με λευκή) και τα πολτοποιούμε τελείως. 

Μεταφέρουμε τον πολτό σε αποστειρωμένο βάζο ή γυάλα, ρίχνουμε το τσίπουρο, τις κανέλλες, το χυμό λεμονιού και το νερό, το σφραγίζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για 48 ώρες.


Ακολούθως, σουρώνουμε 2 φορές, το ποτό σε σουρωτήρι ή σε τούλι, και το αφήνουμε 1 βδομάδα εκτός ψυγείου, σε σκιερό μέρος να ωριμάσει. 


Το σουρώνουμε πάλι καλά σε λεπτό τουλπάνι (ψιλό ύφασμα) και το απολαμβάνουμε παγωμένο, μόνο του ή σε κοκτέιλς.

Αν χρειαστεί το σουρώνουμε και πάλι.

Διατηρείται εκτός, ή καλύτερα εντός ψυγείου.