Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

Πως φτιάχνω Λικέρ Δάφνης.


Για ένα διαφορετικό Λικέρ με το διακριτικό άρωμα των φύλλων της δάφνης. 

Είναι καταπληκτικό αυτό το λικέρ, που όμως, όπως όλα τα σπιτικά λικέρ θέλει το χρόνο ωρίμανσης του.


Υλικά που μας χρειάζονται:


25 χλωρά φύλλα δάφνης.
μισό λίτρο τσίπουρο
Για το σιρόπι:
400 γρ. ζάχαρη
μισό λίτρο νερό

Πώς το φτιάχνουμε:
Πλένουμε ελαφρά τα φύλλα της δάφνης, και τα στεγνώνουμε με μια πετσέτα.


Τοποθετούμε τα φύλλα μέσα σε μια μεγάλη γυάλα και μαζί ρίχνουμε το τσίπουρο.


Σφραγίζουμε την γυάλα και αφήνουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος για ένα μήνα περίπου.


Μετά από ένα μήνα, ετοιμάζουμε το σιρόπι: Βράζουμε νερό και ζάχαρη, ανακατεύουμε για 5 λεπτά περίπου. Αφήνουμε να κρυώσει το σιρόπι καλά και το ρίχνουμε στη γυάλα που περιέχει τα φύλλα δάφνης και το τσίπουρο.


Σφραγίζουμε εκ νέου την γυάλα και την αφήνουμε για ένα μήνα πάλι σε δροσερό-σκιερό μέρος.


Τέλος μετά από τον μήνα, σουρώνουμε το λικέρ με ψιλό σουρωτήρι ή με χάρτινο φίλτρο του καφέ και το βάζουμε σε μπουκάλια . 


Τα σφραγισμένα αυτά μπουκάλια με το λικέρ, μπορούμε να τα ανοίξουμε για κατανάλωση μετά από 3 μήνες, οπότε και έχει ολοκληρωθεί η ζύμωση του!

Δοκιμάστε και δεν θα χάσετε!

ΠΗΓΗ