Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

Συνταγή για Μοχίτο


Το κοκτέϊλ που ξεκίνησε από την Κούβα και κατέκτησε τον κόσμο με την γεύση και την απλότητά του.

Το ποτό του Ernest Hemingway που το έπινε στο αγαπημένο του μπάρ La bodeguita del medio, όπου και μέχρι σήμερα ο επισκέπτης της Havana μπορεί να το γευτεί κάτω απο την εξαίσια κουβανέζικη μουσική.

Υλικά για το Μοχίτο


2 κουταλάκια ζάχαρη
μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου με τον μίσχο τους
χυμός από 1/2 λεμόνι μέτριο
νερό με ανθρακικό (με μπουρμπουλήθρες δηλαδή) 9 ml
1 1/2 δόσεις Ρούμι λευκό
αρκετά παγάκια σε κύβους

Λοιπόν πάμε.... 


Σε ένα ποτήρι για κοκτέιλ ψηλό, για κοκτέϊλ, βάζουμε την ζάχαρη και προσθέτουμε το λεμόνι. Ρίχνουμε και τον δυόσμο και το νερό και με ένα αναδευτήρα ανακατεύουμε και πιέζουμε τα υλικά στον ρυθμό του κουβανέζικου son σαν να χορεύαμε με μια μαύρη κουβανέζα καλλονή, ώστε να βγάλει ο δυόσμος το άρωμά του. 


Προσθέτουμε το ρούμι και τα παγάκια. Σερβίρουμε με καλαμάκι.

Αυτη είναι η συνταγή για το κουβανέζικο μοχίτο, ετσι όπως το κάνουν σε πολλά μέρη στην παλιά Αβάνα.


Μερικοί προτιμούν τα παγάκια να ειναι σπασμένα, νομίζω αυτό είναι θέμα γούστου.

ΠΗΓΗ