Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

ΤΟ ΚΡΑΣΙ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ


Η συνταγή έχει ως εξής: 

Βάζουμε 10 φρεσκομαζεμένους βλαστούς μαϊντανού, σε 1 λίτρο αγνό κρασί. 


Προσθέτουμε 2 κουταλιές τις σούπας ξίδι από κρασί.

Σιγοβράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά για δέκα λεπτά(προσοχή γιατί αφρίζει πολύ). 

Κατόπιν προσθέτουμε 300 γρ αγνό μέλι και σιγοβράζουμε για άλλα 4 λεπτά. Το βγάζουμε από την φωτιά, το στραγγίζουμε και το εμφιαλώνουμε ενώ είναι ακόμα ζεστό. 

Τα μπουκάλια θα πρέπει προηγουμένως να έχουν πλυθεί καλά με δυνατό αλκοόλ. Σφραγίζουμε καλά. 

Το ίζημα που σχηματίζεται δεν βλάπτει και μπορούμε να το πιούμε.

Ο δρ Χέρτζκα λέει ότι, όποιο κρασί και να χρησιμοποιήσετε λευκό ή κόκκινο, δεν έχει σημασία αρκεί να είναι αγνό και θα πρέπει να ακολουθήσετε πιστά την συνταγή. Προσθέστε το μέλι μετά την πρώτη βράση. Το μέλι πρέπει επίσης να βράση, μην φοβάστε το βράσιμο. 


Ο δρ Χέρτζκα συνεχίζει, όταν νιώθετε ενοχλήσεις στην καρδιά πάρτε 1,2,3 ή και περισσότερες κουταλιές της σούπας από το κρασί ημερησίως και όλοι οι πόνοι της καρδιάς που προκαλούνται από καιρικές αλλαγές ή συγκινήσεις θα εξαφανιστούν εν ριπή οφθαλμού. Δεν χρειάζεται να ανησυχείτε ή να φοβάστε, γιατί δεν βλάπτει καθόλου.

Απόσπασμα από το βιβλίο 


ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ της ΜΑΡΙΑΣ ΤΡΕΜΠΕΝ

ΠΗΓΗ