Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΚΟΝΗ ΣΚΟΡΔΟΥ


Για να μη σας λείψει ποτέ το υγιεινό και νόστιμο σκόρδο, κάντε μία έξυπνη κίνηση και φτιάξτε τη δική σας σκόνη σκόρδου, την οποία θα φυλλάξετε στο ντουλάπι δίπλα στα αγαπημένα σας μπαχαρικά.

Η διαδικασία είναι απλή και όταν την κάνετε θα διαπιστώσετε οτι είναι νοστιμότατη και πολύ πιο γευστική από αυτή του εμπορείου.
Άλλωστε ποιος χρειάζεται τόσα συντηρητικά στη διατροφή του;

Υλικά:

6 μεγάλα σκόρδα 


Εφαρμογή: 


Επιλέξτε μεγάλα και ζουμερά σκόρδα από το μανάβικο της γειτονιάς και έχετε ότι χρειάζεται για τη συνταγή.


Ξεφλουδίστε τα και ξεχωρίστε τις σκελίδες. Καθαρίστε όλες τις φλούδες και κόψτε τις σκελίδες στη μέση.


Απλώστε το τεμαχισμένο σκόρδο σε ένα ρηχό ταψί και βάλτε το στο φούρνο στη χαμηλότερη θερμοκρασία. Αφήστε το σκόρδο να σιγοψηθεί για δύο ώρες σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.


Πριν τα βγάλετε από το φούρνο βεβαιωθείτε οτι έχουν έχουν ψηθεί καλά και έχουν στεγνώσει. Βγάλτε τα από το ταψί για να τα τρίψετε.


Το τρίψιμο του σκόρδου σε σκόνη μπορεί να γίνει με ένα τρίφτη καφέ ή ένα τρίφτη πιπεριού. Εαν δεν έχετε τίποτα από αυτά χρησιμοποιείστε ένα γουδί και τρίψτε τα με το γουδοχέρι.


Όταν γίνουν μια ομοιόμορφη σκόνη τοποθετήστε την σε ένα παλιό βαζάκι μπαχαρικών και αποθηκεύστε.


Χρησιμοποιείστε για να δώσετε γεύση και άρωμα στο φαγητό σας!