Η τροφή σου το φάρμακό σου...το φάρμακό σου η τροφή σου

Τα βότανα στη Μαγειρική: Πως το Φασκόμηλο με Ντοματίνια και Κάπαρη απογειώνει το κοτόπουλο.


Στήθος κοτόπουλο
4 κουτ. σούπας λάδι
2 σκελίδες σκόρδο
250 γρ. ντοματίνια
Αλάτι
1/2 χούφτα φασκόμηλο
50 ml λευκό κρασί
2 κουτ. σούπας κάπαρη
2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός

Ετοιμασία

1. Πλένουμε και στραγγίζουμε το κοτόπουλο. Σε περίπτωση που δεν έχει στεγνώσει καλά το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Χωρίζουμε κάθε στήθος κοτόπουλου με μαχαίρι σε δύο λεπτά φιλέτα.

2. Πολτοποιούμε το σκόρδο, πλένουμε τα ντοματίνια και τα κόβουμε στη μέση και ψιλοκόβουμε το μαϊντανό.

3. Ζεσταίνουμε στο σκεύος μας το λάδι, σωτάρουμε ελαφριά το σκόρδο και προσθέτουμε τα ντοματίνια αλατίζοντας. Αφαιρούμε τα ντοματίνια από το σκεύος μόλις αρχίσουν να μαραίΤα βότανα στη Μαγειρική: Κοτόπουλο με Φασκόμηλο, Ντοματίνια και Κάπαρη νονται - περίπου μετά από 2 λεπτά.

4. Βάζουμε άλλες 2 με 3 κουταλιές σούπας λάδι στο σκεύος και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Η ένταση της κουζίνας πρέπει να είναι μεσαία προς υψηλή. Αμέσως προσθέτουμε το φασκόμηλο και γυρνάμε τα φιλέτα ώσπου αυτά να ψηθούν. Σε μέτρια ένταση εστίας θα χρειαστείτε περίπου ένα τέταρτο.

5. Ελέγχουμε το κοτόπουλο και όταν αυτό έχει ψηθεί σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε τα ντοματίνια, την κάπαρη και τον μαϊντανό. Αποσύρουμε το σκεύος από την εστία και το σκεπάζουμε με το καπάκι του για πέντε λεπτά.